Sagt om Ellas

Ellas TeckenMemory

"Det är ett bra sätt att snabbt lära elever och lärare i en klass med integrerade hörselskadade elever och lärare i en klass ett antal tecken som kan bli början till kommunikation. Det är bra att program av denna typ produceras - de behövs."
Lars-Åke Byhmer, Klass- och speciallärarnytt Nr 6/2000

"Ellas" är en trevlig bekantskap som lär ut teckenspråkets grunder i lekens form. Filmsekvenserna ger tydlig handledning i hur tecknens formas i händerna och parbilderna är enkla och beskrivande. Spelet blir lätt en favorit i förskolan och jag har aldrig förstått varför teckenspråket inte introduceras i alla förskolegrupper oavsett om det finns barn som använder teckenspråk till vardags eller inte."
Lasse Nohrstedt i tidningen förskolan 3/2000

"Är du nyfiken på att lära dig teckenspråk men inte inte har kommit dig för? Då finns nu ett kul och pedagogiskt spel som även passar för barn."
PC för Alla nr 2/2000

"…flera nivåer av spel som passar de allra yngsta såväl som oss vuxna… även vi utan förkunskaper bjuds utmaningar och får lärorika insikter… …ett lättmanövrerat program med tydliga menyer och med ett inbyggt facit… såväl videosekvenser som bilder är föredömligt tydliga…"
Lektör Ulf Mårtensson, Bibliotekstjänst

"Enkelt och framför allt nyttigt. Ett roligt sätt att lära sig något".
Svenska Dagbladet 3 Januari 2000

"De digitala filmsekvenserna kan när som helst repeteras med ett enkelt musklick. En ytterligare hjälp är den inbyggda facitfunktionen som i tur och ordning automatiskt vänder upp de rätta bild och teckenparen."
DÖV-tidningen  

"Ellas TeckenMemory är ett enkelt och roligt sätt för alla att lära sig teckenspråkets grunder."
Abrakadabra 6/1999

Ella Flyttar

"Det är den första bilderbok med tillhörande interaktiv cd-romskiva jag träffat på som också ger berättelsen på teckenspråk, delsmed uppläsning. Det är en mycket angenäm bekantskap, både för mig, mitt fyraåriga barnbarn och hennes pappa som är döv." [...]
"Den enkla flyttberättelsen, livfullt och skickligt illustrerad, rymmer humor, spänning och igenkännande för dagens barn."

Eva Leksell, Bibliotekstjänst Godbitar hösten 2001

"Ella flyttar är en trevlig bekantskap. Berättelsen är enkel och trevlig och illustrationerna är bra. Det är bra att man kan se teckenspråkssekvenserna flera gånger."
Betyg: ****

Lars-Åke Byhmer, Klass- och speciallärarnytt Nr 1-2 2001

Ella, haren och trädgårdslandet

"Med lätthet och humor berättas det om den glädje och de vedermödor som det innebär att vara odlare. Teckningarna i boken är både småroliga och småfula och det finns en hel del att kolla in för vetgiriga ögon." [...]
"Språket är enkelt och vardagligt, på cd-romskivan kan man dessutom lyssna på uppläsningen eller om man så önskar få den på teckenspråk. Layouten är tilltalande och enkel både i boken och på skivan och på så sätt blir användningsområdet stort. Både i lästräning, teckenspråksträning och som undervisning i att hantera ett trädgårdsland kan boken med fördel användas."

Eva E:son Fransson Bibliotekstjänst hösten 2001